Tre kvartal gav 30 kunder och 50 uppdrag!

I slutet av månaden avslutar Wuz sitt tredje kvartal och det går verkligen bra. I registret finns för tillfället 51 projekt och 30 kunder, helt klart över förväntan. Det gick ganska lätt att komma igång med uppdrag inom byggnadstekniskt brandskydd där jag vid flera tillfällen har samarbetat med bland andra Bengt Dahlgren AB, Brandgruppen, Fire Safety Design AB och WSP Brand- och Riskteknik.

Betydligt svårare var det att återta marknadsandelar inom samhällsplanering och uppdrag relaterade till hänsyn för olycksrisker i bebyggelseplanering. Därför är det extra kul att det är just inom detta område som det verkligen har regnat in uppdrag den senaste tiden, t.ex.

 • Riktlinjer för bebyggelseutveckling intill transportleder för farligt gods i Lunds kommun.
 • Utformning av riskreducerande åtgärder för kv Raffinaderiet (intill S:a Stambanan i Lund) åt JM AB.
 • Riskanalys för Trelleborgs hamn i samband med Vision 2015.
 • Riskhänsyn för köpcentrum i Mörbylånga på Öland åt Atkins Sverige AB.
 • Riskhänsyn för nytt 10-vånings bostadshus i Kävlinge intill Västkustbanan åt JM AB.

Bloggstatistiken visar att de flesta av er har semester nu och därför kommer bloggen också gå in i sommarläge. Räkna med åtminstone två uppdateringar i veckan, troligen måndagar och onsdagar.

Ha en bra sommar!

0 tankar kring ”Tre kvartal gav 30 kunder och 50 uppdrag!

 1. Johan W

  Hej Fredrik,
  Kul att det går så bra för dig. Jag är lite nyfiken på en sak, hur många kunder ringer dig direkt utan att gå via de större brandkunsultbolagen? Enligt mig så har du skapat dig ett väldigt stort namn inom branschen men hur ser kontaktnätet ut utåt? Dvs, ligger merparten av de inkomna jobben som underkonsult?

  MVH
  Johan W

 2. Fredrik Nystedt

  Hej Johan. Det beror på vilken marknad som du tittar på. Inom byggnadstekniskt brandskydd vill jag helst jobba med delar av projekt där jag gör de utredningar som krävs, men inte hela brandskyddsprojekteringen. Här är det oftast som jag agerar underkonsult till andra. När det gäller samhällsplanering och behovet av riskhänyn för skydd mot olyckor så har jag ett större kontaktnät mot kund. Här är det vanligare att jag jobbar direkt mot kunden.