Brandkårens stegar är för korta!

Sydsvenskan skirver idag i en artikel att ”brandkårens stegar för korta för Malmös höghus”. Det är en brand i ett hus på 14 våningar som blev dramatisk i och med att räddningstjänsten inte kunde göra en invändig släckning. Personer i intilliggande lägenhet på samma våningsplan kunde inte utrymma då trapphuset var rökfyllt. I artikeln kommenterar Sven Krook vid Räddningstjänsten Syd brandsäkerheten i höga byggnader. Sven konstaterar att om man vill bo både högt och säkert så är det Turning Torso som gäller.

I Turning Torso ”är risken ytterst liten att rök sprider sig via fasaden eller att det börjar brinna i lägenheten. Det tack vare brandlarm, säkerhetsdörrar, sprinklersystem som kan släcka små bränder, ventilationssystem som också kan ta hand om brandrök och ett speciellt trapphus med ett rejält övertryck som gör att röken i lägenheten inte sprids även om du har dörren öppen”.

Som en av hjärnorna bakom brandskyddsstrategin i det skruvade huset känns det riktigt tryggt att ha räddningstjänstens stöd!