Världsledande program för brandsimulering!?!

Jag fick en inbjudan till en workshop i CFD brandsimulering som hålls i Lund den 26-27 januari 2012. Workshopen fokuserar på användning av det nya simuleringsverktyget SIMTEC, vilket i företagets reklam anses vara världsledande.

2011_10_05_capture_200000055

Programmet är en vidareutveckling av SMAFS och personen bakom mjukvaran är tekn. dr. Zhenghua Yan. Jag har aldrig själv aldrig arbetat med SMAFS eller SIMTEC, men skulle naturligtvis inte ha något emot att prova det. Kan dock inte hjälpa att jag ställer frågan kring en definition av världsledande. Innebär det att modellen är avsevärt mycket bättre än konkurrenterna (FDS, CFX, SOFIE, etc.) eller innebär det att modellen har flest användare. Jag gjorde en sökning i litteraturdatabaser över publikationer och termen “fds cfd” gav 73 träffar, vilket kan jämföras med “smafs cfd” som gav 3…

2 tankar kring ”Världsledande program för brandsimulering!?!

 1. Jens

  Hej Fredrik,

  Med världsledande menas att programmet helt enkelt är mer avancerat än de andra program som existerar och kan simulera brand på ett mer realistiskt sätt. Detta är vad vi i huvudsak menar med världsledande. Utöver detta finns det många andra styrkor som snabbheten, effektiviteten av att arbeta i programmet och de många möjliga simuleringar som går att utföra.

  Du är varmt välkommen till Lund så kan vi visa dig vad vi menar.

  Vänliga hälsningar,

  Jens Boman

 2. Fredrik Inläggsförfattare

  Hej Jens och tack för din kommentar. Jag kan inte hjälpa att kommentera SIMTECs för måga att simulera brand ”på ett mer realistiskt sätt”. Jag hade gärna tagit del av resultat från era valideringar. Kan ni ge mig några referenser?

Kommentarer är stängda.