Abstract till 7th International Conference on Performance-Based Codes and Fire Safety Design Methods inskickat

I april nästa år är det dags för den 7:e konferensen om funktionsbaserad dimensionering av brandskydd, anordnad av SFPE (se tidigare inlägg). Igår skickade jag in mitt bidrag ”Redefining fire safety in Swedish high-rise buildings” till konferensen.

Om mitt paper accepteras kommer jag att gå in på djupet hur vi byggt höga hus tidigare, vad byggreglerna säger (eller inte säger) samt redovisa en metod för hur vi bör projektera brandskyddet i höga hus nästa gång. Sverige är troligen det land som har världens högsta byggnader utrustade med endast ett trapphus – Turning Torso på 54 våningar och Kista Science Tower på 32 våningar. Omvärldens intresse för dessa byggnader och deras brandskydd är stort. Det är läge att förklara vårt angreppssätt!

0 tankar kring ”Abstract till 7th International Conference on Performance-Based Codes and Fire Safety Design Methods inskickat

  1. Dan Stenqvist

    Nu finns det inte någon anledning att ha kundmöten på kaffebarer längre! Grattis alla wuzkunder som kan dricka temperaturstabilt espressokaffe i fortsättningen.

  2. Mattias

    I UK byggs det flertalet byggnader i detta storleksomfång 30-54 våningar (även högre) med endast ett trapphus. Detta är accepterat enligt ADB (Approved Document B). Är inte helt insatt i Turning torso strategi, hade varit interssant att se lösningarna.

  3. Fredrik Nystedt

    Tack för tipset. Helt klart värt att kolla upp. När jag pratat om Turning Torso i samband med olika internationella aktiviteter har den där frÃ¥gan om ”bara” ett trapphus alltid kommit upp