Wuz firar 10 år!

I oktober 2006 lämnade jag ØSA för att dra igång Wuz. En ganska vild chansning driven av en önskan att skapa något eget som skulle fortsätta att forma mig till den ingenjör jag ville bli. Min företagsidé har aldrig varit inriktad på tillväxt och helhetslösningar. I stället har jag valt att nischa mig mot det analysarbete som krävs för att verifiera att säkerheten är tillfredsställande när vi planerar vår markanvändning och uppför och utvecklar våra byggnader. Och nog tycker jag att det gått ganska bra! Jag har haft förmånen att jobba med flera mycket intressanta projekt, inte minst den stora revideringen av BBR och underlaget till BBRAD samt nu senast som teknikansvarig för Brand, risk och säkerhet i detaljprojekteringen av Västlänken. Det har varit tio fantastiska år som egenföretagare, men 10-årsjubileet innebär också att det nu är dags för mig att gå in i en ny spännande fas

20160929_172154.jpg

Jag har alltså beslutat mig för att avveckla min konsultverksamhet i Wuz. Om några veckor tar jag klivet in som FoU-ansvarigBriab. En liten försiktig fråga i slutet av sommaren har lett till givande diskussioner och det är med stor tillförsikt som jag blickar mot framtiden. Att arbeta med utvecklingsfrågor i gränslandet mellan forskning och tillämpning är en drömtjänst för mig. Att sedan Briab är inne i en oerhört intressant och expansiv fas är ett extra stort plus i kanten. Visionen att leda branschen är något jag helhjärtat ställer mig bakom.

Briab, med sitt ursprung inom brandskydd, är idag ett företag som tar sig an alla former av uppdrag inom riskhantering. Jag hoppas verkligen att mina befintliga kunder tar vara på möjligheten att använda sig av Briabs omfattande utbud av konsulttjänster inom brandskyddsteknisk projektering, systematiskt brandskyddsarbete, analys och riskhantering för offentliga och kommersiella verksamheter samt inom samhällsplanering och miljöarbete.

Jag ser också fram emot att jobba i ett större sammanhang med människor från olika bakgrunder och med skiftande specialistkompetenser där vi tillsammans bidrar och stöttar varandra. Briab är idag runt åttio personer och har kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Norrköping, Borlänge och Gävle. I och med att jag kliver på tåget kommer vi nu även finnas representerade i Skåne.

Min övergång från Wuz till Briab kommer att ske successivt. Alla uppdrag som påbörjats inom ramen för Wuz kommer att slutföras inom ramen för Wuz.

Fortsätt gärna att ringa eller skicka e-post så ska jag vägleda dig rätt!

4 tankar kring ”Wuz firar 10 år!

  1. Olle Norrby

    Grattis Fredrik men mest Grattis Briab. Av egen erfarenhet vet jag vad Fredrik är för figur. ???

Kommentarer är stängda.