Boverket svarar på brev om bärande…

I februari skickades ett brev till Boverket där det bl.a hävdades att det de senaste 50 åren inte funnits några formella krav på att utföra takkonstruktioner i hallbyggnader med särskild bärförmåga i händelse av brand. Författarna till brevet önskade att Boverket förtydligar hur EKS ska tolkas och det är författarnas önskemål om att den infekterade debatt som rasat i några år ska få sitt slut. Nu har Boverket svarat och Boverket delar inte författarnas uppfattning… Läs mer här:

Brevet
Boverkets svar

4 tankar kring ”Boverket svarar på brev om bärande…

 1. Björn Uppfeldt

  Det är beklagansvärt att du medvetet felciterar vårt brev och utelämnar den lilla men ack så viktiga detaljen …under vissa förutsättningar. Vi är fullt medvetna om att grundkravet är och har varit R30, men det har alltid funnits ett undantag som under vissa förutsättningar medger att utföra taken oskyddade. Har du någon annan åsikt?

  1. Fredrik Inläggsförfattare

   Felcitering är kanske ett starkt ord, men visst kan det verka provocerande att utelämna ”under vissa förutsättningar”. Att provocera och få läsaren intresserad är ett av mina syften med bloggen. Som du såg har jag publicerat hela ert brev och Boverkets svar. Allt för att göra informationen tillgänglig och ge läsaren en möjlighet att skapa sin egen uppfattning.

 2. Fredrik Hiort

  Fredrik, du som är en klok människa kanske kan förklara för mig varför Boverket, som var så säkra i sitt svar, nu dragit igång en utredning i frågan?
  …och nej, jag är inte ironisk.

Kommentarer är stängda.